Planinarska škola

ODRŽANA MOUNTAIN-FIT PLANINARSKA ŠKOLA 2017


Ove godine održali smo prvu privatnu planinarsku školu u Hrvatskoj. Koncept škole temelji se na malim grupama tako da se instruktori i voditelji škole, koji su školovani vodiči s licencama, mogu posvetiti svakom polazniku.

Polaznici su savladali osnove orijentacije na terenu korištenjem karte i kompasa, naučili nešto o najbitnijoj opremi za planinarenje, bitne činjenice o ključnoj prehrani i treningu za savladavanje planinarskih tura, planinarske čvorove s užetom i njihovom primjenom kao i kako prepoznati dobru vremensku prognozu za dobar izlet.

 

Mountain Fit - planinarska škola

Mountain Fit - planinarska škola     Mountain Fit - planinarska škola

 

Prošli smo nekoliko planina. Ravna gora u Hrvatskom Zagorju, Klek u Lici, Bijele stijene u Gorskom Kotaru, Golicu u Karavankama u Sloveniji, Debelu peć u Julijskim Alpama i završni izlet na Kalnik s usponom na feratu ali vježbu absajla po užetu niz 30-metarsku stijenu.

Škola je protekla u ležernom tonu bez krutih pravila, jer svako usvajanje znanja treba teći spontano kroz iskustvo kroz koje vode iskusni vodiči.

Spontanitet i pozitivna iskustva kroz akciju najbolji su učitelji.

 

 

Stoga su neki polaznici već na Mountain-fit visokogorskom tečaju a i nastavljaju s nama na izlete u Italiju u Dolomite i na mnoge druge vrhove.

 

Najavljujemo narednu planinarsku školu koja će početi početkom travnja iduće godine.

 

Prijavi se na pustolovinu