ABOUT US

Why should you travel with Mountain Fit?

Advantages of traveling with us:

 • You are guided by educated tour guides with international licences UIMLA and SGVH
 • Guides have extensive experience
 • Tours are taken in small groups - up to 18 mountaneers
 • Every client gets attention on the field
 • We provide support for preparation for the climb
 • Get help choosing the right gear
 • Option to rent the gear for a single trip
 • Detailed education on the field
 • Clients can pick the locations
 • Visiting the most attractive and interesting locations
 • Education and classes done by experts
 • Photo stories from past field trips
Rob-Wymer-2

SGVH

Franjo Kmet

Osnivač i voditelj Mountain-fit-a

Rođen 1966. u Skopju, veći dio života živio i radio u Slavonskom Brodu, vodio privatnu tvrtku za proizvodnju kožne galanterije. Živi i radi u Zagrebu.

Profesionalni školovani planinski vodič s licencom Saveza gorskih vodiča Hrvatske i međunarodnom UIMLA licencom – International Mountain Leader.

Voditelj visokogorskih tečajeva, planinarskih škola, penjačkih tečajeva... Prenositelj znanja i iskustava.

Voditelj i organizator uspona, trekinga, planinarskih izleta i putovanja diljem Europe,svijeta...

Poznavatelj planinarske, alpinističke, penjačke i outdoor opreme

Organizator team building treninga za tvrtke (planinarski izleti, sportsko penjanje, raznih edukacija vezanih za planinarenje).

U planinarskim društvima preko 15 godina vodio nebrojeno izleta i uspona. Ispenjao mnoge vrhove u Alpama Slovenije, Austrije, Italije, Švicarske, Francuske, Njemačke... 6 puta na Mont Blanc, 4 puta na Gran Paradiso; 7 puta na Grossglockner, 4 puta na masiv Monte Rose, Liskam, Castor, Weissmeis, Grossvenediger, Wildspitze...

Dva puta vodio trekinge Anapurna trek, EBC treking i 2 puta uspone na najviši vrh Europe, Elbrus 5642 m, 2 puta na najviši vrh Afrike, Kilimanjaro 5895 m, uspone u Nepalu, ispenjao 6-tisućnjak Lobuche east, 6119 m. Prošao trekinge u Patagoniji Argentine i Čilea, prošao Tajland, Kambodžu, Vijetnam, Laos, Cipar, ispenjao mnoge vrhove BiH, Crne Gore, Makedonije, Grčke, Rumunjske, Bugarske. Slovenija je najčešća destinacija.

Voditelj rekreativnog kondicijskog treninga u park šumi Jelenovac u Zagrebu.

Biciklistički vodič i motivator u aktivnom kretanju u prirodi.

S Irenom Švendom, nutricionisticom vodi programe mršavljenja i fit forme

Moto:

Napredak je nemoguć bez promjene, i oni koji ne mogu promijeniti svoj um ne mogu promijeniti ništa! George Bernard Show

Franjo Kmet Profesionalni planinski vodič SGVH i UIMLA


Mountain-fit Planinarske ture i izleti.

Irena Švenda

Suradnik Mountain-fita

Osnivač i voditelj brenda Adhara – centra za nutricionizam i ayurvedu

Rođena 1977 g. u Zagrebu. Obožava putovanja i kretanje, vječno gladna za novim znanjima.

U svojem radu s klijentima objedinila je pristupe moderne znanosti i tradicionalnih znanja i vještina.

Bavljenje ayurvedom, nutricionizmom (dijetoterapijom), biokemijom ljekovitim biljakama (fitoterapijom), yogom kroz terapiju i prevenciju svakodnevna su joj strast i njen osobni poziv.

Ayurvedska medicina, stara preko 5000 g. dala joj potrebna znanja kako pomoći čovjeku u mnogim bolestima koje čak ni zapadna medicina nema odgovora.

U savjetovanju klijenata u području nutricionizma je preko 18 g., zatim nadopunjuje rad fitoterapijom (ljekovitim bilje), ayurvedom preko 5 g., dok se regulacijom težine bavi od završetka fakulteta, preko 10 god vodi Mountain-fit programe za redukciju prekomjerne težine, a kao voditeljica yoge djeluje više od 10 g, a kasnije nadopunjuje znanja iz terapijske yoge.

Sva stečena znanja objedinjuje danas u jedinstvenom holističkom pristupu koji predstavlja početke integrativne medicine u Hrvatskoj.

Učitelj i voditelj programa yoge i pilatesa, organizatorica radionica kuhanja, yoge, ayurvede...

Voditeljica i suradnica na znanstvenim projektima, projektima za unaprjeđenje kvalitete života, projekata izrade standarda prehrane u vrtićima i školama u RH, usklađivanje jelovnika u bolnicama, održala brojna predavanja,tribine, seminari, radionice, radionice kuhanja, objavila preko 300 tekstova, više od 100 javnih nastupa u medijima, suradnja sa institucijama, udrugama, firmama, školama, vrtićima...

Budući planinski vodič, ispenjala nekoliko 4-tisučnjaka u Alpama, ispenjala 6-tisućnjak u Nepalu-Himalaya, obišla Tayland, Laos, Kambodžu, Vijetnam, Cipar, Indiju, treking u Argentini, Čile – Patagonija do Ognjene zemlje, mnoge europske zemlje, dok u joj Slovenija i Alpe su joj domaća destinacija..

Ljubitelj planina i aktivnosti u prirodi, nesebična prijateljica, altruistična, borac za prava, uporna, detaljna, voljena u društvu, organizarana, empatična, lagana u suradnji, motivator..

Ispred Mountain-fita pokretačica yoga trekinga koji spajaju planinarenje (kretanje u prirodi) i te drevna znanja yoge (asane, pranayame, meditaciju) te suvodič na drugim planinarskim turama.

Irena Švenda Suradnica Mountain-fita


Adhara Centar za ayurvedu i nutricionizam

Željko Novak

Suradnik Mountain Fita

Profesionalni školovani planinski vodič s licencom Saveza gorskih vodiča Hrvatske i međunarodnom UIMLA licencom – International Mountain Leader.

Bavi se visokogorskim planinarenjem, alpinizmom, turnim skijanjem, biciklizmom, ronjenjem, fotografiranjem, vodičkom djelatnošću..

Rođen u Đurđenovcu 1954. g., voditelj skijanja, turistički pratitelj, biciklistički vodič...aktivni član i vodič u više planinarskih društava kroz niz godina

Preko 30 godina organizator i vodič planinarskih izleta i uspona na vrhove po Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Švicarskoj, Italiji, Sloveniji...

Vodio i ispenjao Grossglockner, Matterhorn, Breithorn, Castor,rame Liskama, Monte Rosu..

Vodio kampove i uspone na po planinama Treskavica, Visočica, Prenj, Šar planina, Prokletije, organizator skijanja po Francuskim skijalištima..

Organizator i voditelj mnogih penjačkih, vodičkih, ledenjačkih, planinarskih škola i tečajeva.

Izvrstan prijatelj, ugodan sugovornik, odličan prenosioc znanja, šarmer i zabavljač, vodič i čovjek u kojeg se može pouzdati..

Željko Novak Prijatelj i suradnik Mountain Fita


Željkov uspon na Matterhorn

Danijela Bucić

I grew up below the greatest Croatian mountain, Mt. Velebit and it has determined my life.

I love mountains and nature, so as socializing with people.

I started with active mountaineering in 2004, and since then I have participated in a number of trekking and trail races, so as 24hours races. Beside mountain running, I do climbing and cycling.

I'm active member of MA Paklenica, CMGA (Croatian Mountain Guide Association) and UIMLA (Union of International Mountain Leaders) and have experience in various groups leading.

I love to explore new destination, sharing them with nature lovers. And there's more than just the adventure. Indeed, I will take you to discover the locations learning the local people way of living and trying the traditional local food.

In the end, my goal is for you to take home the best memories of this experience!

Danijela Bucić Suradnica Mountain Fita


Danijela u Paklenici

Filip Zec

Suradnik Mountain Fita

Gorski spašavatelj pri Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja - HGSS. Tehničar za spašavanje na brzim vodama. Život posvetio izučavanju planinarske doktrine.

Filip Zec rođen je 1985. godine u Sisku. Život i rad posvećuje boravku među planinama, stijenama i gorskim visoravnima njegujući ovu strast 20 godina. Vlasnik je tvrtke Gorštak čiji je cilj znanstveni pristup izučavanju planinskih sportova: planinarenja (hiking i trekking), sportskog penjanja, visokogorstva, alpinizma i planinskog skijanja. Ponosni je član Hrvatske gorske službe spašavanja od 2010. godine gdje se školuje kao kandidat za instruktora gorskog spašavanja. Planinski je vodič i licencirani trener sportskog penjanja - nositelj licence je Hrvatska olimpijska akademija. Struku zaokružuje međunarodnom licencom za pružanje prve pomoći u neurbanom području organizacije International Trauma Life Support koju je položio kroz visokokvalitetan sustav školovanja u Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja

U Julijskim Alpama ispenjao nekoliko puta Triglav, Mangart, Špik, Mala Mojstrovka, Prisojnik, na Karavankama Begunjščica, nekoliko alpinističkih uspona zimi i ljeti, turno skijaš..

Fotograf, pisac, ljubitelj prirode i planina, ambiciozan, sjajan prijatelj, borac za pravdu, vrijedan, analitičan, pozitivac, altruista, poduzetan..

Filip Zec Suradnik Mountain Fita-HGSS i trener sportskog penjanja


Filip Zec

Damir Šprljan

Suradnik Mountain Fita

Profesionalni školovani planinski vodič s licencom Saveza gorskih vodiča Hrvatske i međunarodnom UIMLA licencom – International Mountain Leader.

Bavi se visokogorskim planinarenjem, visokogorstvom, vodičkom djelatnošću...

Psihoterapeut školovan u Školi kibernetike i sistemske terapije koja radi pri Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Iako je po završenoj srednjoj tehničkoj školi upisao Strojarski fakultet, otkrio je da njegovo pravo ja leži drugdje pa je promijenio fakultet i studirao pedagogiju i fonetiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Posljednjih šest godina radi u Američkoj međunarodnoj školi u Zagrebu.

Rođen je 1971. godine u Zagrebu a živi u Samoboru. Od školskih dana kampirao je po šumama kao član Izviđačke organizacije, spuštao se u spilje, skakao iz aviona i putovao svijetom ne bi li ga što bolje shvatio.

S iskustvom rada u Hrvatskim i međunarodnim institucijama, u nevladinim organizacijama i državnim školama, rada s djecom i odraslima, sada je stariji i mudriji te u sklopu svojih školskih obveza ali i u svoje slobodno vrijeme obilazi planine i provodi vrijeme u njima.

Fokusiran na mudrost, energiju i ljepotu planina kao i ljudi koje u njima može sresti, obišao je većinu Hrvatskih i Slovenskih planina, dio planina BiH i Talijanskih Dolomita, kao i dijelove austrijskog nacionalnog parka “Hohe Tauern” istražujući planine i time upoznajući sebe.

Damir Šprljan Suradnik Mountain Fita


Damir Šprljan


Where to next?