Treking po Patagoniji – 1. dio

Osobni trener
8. 6. 2016.
Treking po Patagoniji 2. dio
12. 3. 2017.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BUENOS AIRES u prijevodu DOBAR ZRAK

Argentina

Južna Amerika

Prošlogodišnje potuvanje u Južnu Ameriku do Patagonije vodio nas je preko glavnog grada Argentine, Buenos Airesa. Odmah poslije novogodišnje noći 2015 na 2016 Goopti prijevoz prebacio nas je do Venecije gdje smo se ukrcali na avion za Istanbul, nekoliko sati tamo odspavali i produžili prema BUenos Airesu. Let je trajao ni manje ni više nego 17 sati. To je bio ispit strpljenja.

Obzirom da smo kasno u noći stigli u Buenos Aires hostel gdje smo imali rezervaciju bio je zatvoren a momak koji je trebao biti dežuran nije se dao probuditi. I odmah smo se našli u nevolji. Noć na ulicama tako velikog grada nije nimalo sigurna. U Argentini se vrlo slabo govori engleski i nije jednostavno dobiti od bilo koga informaciju.

Buenos Aires je grad s 15 milijuna stanovnika a cijela Argentina broji 41,5 milijun. U Argentini se govori španjolski i sustav obrazovanja malo polaže računa na učenje stranih jezika osim ako se netko sam ne pobrine i nauči neki od jezika u privatnim školama.

Argentina je prilično samodostatna i malo ćete proizvoda naći iz Europe i ostalog dijela svijeta. Ima sve što joj je potrebno, velika je i prostrana, svoju industriju, poljoprivredu, jako stočarstvo…

U blizini hostela radila je mala trgovina ali preko zatvorenih rešetaka jer su pljačke česte pa policija na ulicama vrlo često nose duge cijevi i pancirke. Vlasnik trgovine nije mogao još spavati jer vrućina u siječnju je kod njih normalna, ljeto. Vlasnik trgovine porijeklom nijemac shvatio je naš problem i natucajući engleski, njemački nekako objasnio da ima frenda koji isto ima hostel. Za pola sata našli smo se u drugom hostelu koji je bio vrlo bijedno opremljen ali je imao krevet i tuš.

Slijedeće jutro premjestili smo se u naš rezervirani hostel koji doduše nije bio puno bolji. Ali već je bio plaćen. Ostavili smo stvari i uputili se na vruće ulice grada. Odmah smo posjetili najzanimljiviji za nas turiste.

Za prijevoz koristimo uistinu jeftinu podzemnu željeznicu, svega nekoliko kuna za vožnju. Ali cijene svega ostalog su unazad nekoliko godina skočile za 50 % i Argentina više nije tako jeftina kao prije.

Buenos Aires poznat je po živoj glazbi i tangu što smo mogli vidjeti na svakom koraku. Prošetali smo tim ulicama, vidjeli mnoge bendove, kupili nešto suvenira i uputili se u hostel jer već slijedeće jutro letimo 3000 km južnije do mjesta El Calafate u nacionalni park Los Glaciares na granici s Čileom.

Za sada pogledajte nešto fotki sa ulica Buenos Airesa.

Nastavit ćemo s pričom o trekingu ….

 

Comments are closed.