Edukacije


MF VISOKOGORSKI TEČAJ

Sigurnost u kretanju u visokim planinama


Kada prođemo nekoliko planina i osjetimo ljepotu i snagu prirode poželimo krenuti put još većih visina i vrhova. Međutim, veći vrhovi nose veće opasnosti i veće izazove. MF visokogorski tečaj pruža ti znanja i vještine koja su neophodna da bi na vrh došao/la na što sigurniji način ali i vratio/la se kući živ i zdrav/a. Bilo u ljetnim ili zimskim uvjetima. Ne želiš se naći u situaciji da se trebaš navezati na uže, a ne znaš ključni čvor ili ne znaš koristiti cepin i dereze, a trebaš se kretati po snježnoj padini. Ili se ljeti nađeš u stijeni, a ne znaš se absajlati.
MF viskogorski tečaj pružit će ti sigurnost u kretanju u visokim planinama dok te vodi iskusan i profesionalan školovani vodič s licencom.
Pogledaj više

MF PLANINARSKA ŠKOLA

Nauči ono najbitnije, ne zamaraj se širinom


Planine i planinarenje postao je trend i sve veći broj ljudi želi što dalje otići iz grada, buke, stresa...potražiti komadić svoga mira, doživjeti ljepote prirode, imati iskustvo. Planina ima svojih opasnosti. Prevencija je edukacija. Kroz 5 izleta naučit ćeš osnovne vještine za sigurno kretanje kroz planine. U MF planinarskoj školi, instruktori ti se posvećuju u svakom trenutku. Nema propusta, grupe su male a informacije stručne, jasne i konkretne, bez velikih filozofija. Planinarska škola koju organizira Mountain-fit daje ti samu esenciju znanja. O širini i organizaciji izleta brinu MF profesionalni vodiči. Opusti se i uživaj.
Upiši Mountain-fit planinarsku školu i nauči ono najbitnije, ne zamaraj se širinom
Pogledaj više

MF LEDENJAČKI TEČAJ

Vještine korištenja opreme i osiguravanje supenječa


Kretajuči se u visokom gorju vrlo često prelazimo preko glečera. Glečeri su živa masa leda i smrznutog snijega koja se greće i ima bezbroj vidljivih i nevidljivih pukotina. Pukotine vrlo često moramo priječiti ali na što sigurniji način. Poznavanje tehnika prelaska i tehnika izvlačenja iz ledenačke pukotine su neophodne za siguran prelaz preko glečera. MF ledenjački tečaj uputit će te u sve vještine korištenja opreme i osiguravanje supenječa. Upiši MF ledenjački tečaj i nauči od iskusnih vodiča kako se kreće glečerima.
Pogledaj više
SPORTSKO PENJANJE pronađi fokus kroz penjanje u stijeni SPORTSKO PENJANJE je atraktivna sportska disciplina koja je diljem svijeta dobila poklonike od 4 do 80 godina starosti. Zbog svojeg sigurnog načina izvođenja ali i zbog adrenalina koji je u većoj mjeri prisutan sportsko penjanje je aktivnost u kojoj moderan čovjek traži izlaz zbog viška nepotrošene energije. Adrenalinski sportovi postali su sinonim za osjećati se živim. Nedugo nakon završetka tečaja, sportsko će penjanje po prvi puta u povijesti biti uvršteno u veliku obitelj olimpijskih sportova na Olimpijskim igrama u Tokyu što govori o atraktivnosti i privlačnosti samog sporta. Sportsko penjanje razvilo se sredinom osamdesetih godina 20. stoljeća, a nastalo je iz alpinizma te slovi kao sport budućnosti uz konstantan tehnički i sigurnosni razvoj.