O NAMA

Zašto biste trebali putovati s Mountain Fitom?

Prednosti putovanja s nama:

 • Vode vas školovani vodiči s međunarodnom licencom UIMLA i SGVH
 • Vodiči su s dugogodišnjim iskustvom u vođenju klijenata po planinama
 • Na ture idemo u malim grupama – do 18 planinara s vodičima
 • Na terenu smo posvećeni svakom klijentu
 • Dajemo maksimalnu podršku u svakoj pripremi za izlet, uspon
 • Suport u odabiru najadekvatnije opreme
 • Mogućnost najma opreme za izlet
 • Edukacija na terenu o svakom detalju
 • Odabir destinacija koje traže klijenti
 • Odabir destinacija koje su atraktivne i zanimljive
 • Stručna edukacija i tečajevi
 • Izvješća s izleta tekstom, slikom i filmom
Rob-Wymer-2

SGVH

Franjo Kmet

Osnivač i voditelj Mountain-fit-a

Rođen 1966. u Skopju, veći dio života živio i radio u Slavonskom Brodu, vodio privatnu tvrtku za proizvodnju kožne galanterije. Živi i radi u Zagrebu.

Profesionalni školovani planinski vodič s licencom Saveza gorskih vodiča Hrvatske i međunarodnom UIMLA licencom – International Mountain Leader.

Voditelj visokogorskih tečajeva, planinarskih škola, penjačkih tečajeva... Prenositelj znanja i iskustava.

Voditelj i organizator uspona, trekinga, planinarskih izleta i putovanja diljem Europe,svijeta...

Poznavatelj planinarske, alpinističke, penjačke i outdoor opreme

Organizator team building treninga za tvrtke (planinarski izleti, sportsko penjanje, raznih edukacija vezanih za planinarenje).

U planinarskim društvima preko 15 godina vodio nebrojeno izleta i uspona. Ispenjao mnoge vrhove u Alpama Slovenije, Austrije, Italije, Švicarske, Francuske, Njemačke... 6 puta na Mont Blanc, 4 puta na Gran Paradiso; 7 puta na Grossglockner, 4 puta na masiv Monte Rose, Liskam, Castor, Weissmeis, Grossvenediger, Wildspitze...

Dva puta vodio trekinge Anapurna trek, EBC treking i 2 puta uspone na najviši vrh Europe, Elbrus 5642 m, 2 puta na najviši vrh Afrike, Kilimanjaro 5895 m, uspone u Nepalu, ispenjao 6-tisućnjak Lobuche east, 6119 m. Prošao trekinge u Patagoniji Argentine i Čilea, prošao Tajland, Kambodžu, Vijetnam, Laos, Cipar, ispenjao mnoge vrhove BiH, Crne Gore, Makedonije, Grčke, Rumunjske, Bugarske. Slovenija je najčešća destinacija.

Voditelj rekreativnog kondicijskog treninga u park šumi Jelenovac u Zagrebu.

Biciklistički vodič i motivator u aktivnom kretanju u prirodi.

S Irenom Švendom, nutricionisticom vodi programe mršavljenja i fit forme

Moto:

Napredak je nemoguć bez promjene, i oni koji ne mogu promijeniti svoj um ne mogu promijeniti ništa! George Bernard Show

Franjo Kmet Profesionalni planinski vodič SGVH i UIMLA


Mountain-fit Planinarske ture i izleti.

Irena Švenda

Suradnik Mountain-fita

Osnivač i voditelj brenda Adhara – centra za nutricionizam i ayurvedu

Rođena 1977 g. u Zagrebu. Obožava putovanja i kretanje, vječno gladna za novim znanjima.

U svojem radu s klijentima objedinila je pristupe moderne znanosti i tradicionalnih znanja i vještina.

Bavljenje ayurvedom, nutricionizmom (dijetoterapijom), biokemijom ljekovitim biljakama (fitoterapijom), yogom kroz terapiju i prevenciju svakodnevna su joj strast i njen osobni poziv.

Ayurvedska medicina, stara preko 5000 g. dala joj potrebna znanja kako pomoći čovjeku u mnogim bolestima koje čak ni zapadna medicina nema odgovora.

U savjetovanju klijenata u području nutricionizma je preko 18 g., zatim nadopunjuje rad fitoterapijom (ljekovitim bilje), ayurvedom preko 5 g., dok se regulacijom težine bavi od završetka fakulteta, preko 10 god vodi Mountain-fit programe za redukciju prekomjerne težine, a kao voditeljica yoge djeluje više od 10 g, a kasnije nadopunjuje znanja iz terapijske yoge.

Sva stečena znanja objedinjuje danas u jedinstvenom holističkom pristupu koji predstavlja početke integrativne medicine u Hrvatskoj.

Učitelj i voditelj programa yoge i pilatesa, organizatorica radionica kuhanja, yoge, ayurvede...

Voditeljica i suradnica na znanstvenim projektima, projektima za unaprjeđenje kvalitete života, projekata izrade standarda prehrane u vrtićima i školama u RH, usklađivanje jelovnika u bolnicama, održala brojna predavanja,tribine, seminari, radionice, radionice kuhanja, objavila preko 300 tekstova, više od 100 javnih nastupa u medijima, suradnja sa institucijama, udrugama, firmama, školama, vrtićima...

Budući planinski vodič, ispenjala nekoliko 4-tisučnjaka u Alpama, ispenjala 6-tisućnjak u Nepalu-Himalaya, obišla Tayland, Laos, Kambodžu, Vijetnam, Cipar, Indiju, treking u Argentini, Čile – Patagonija do Ognjene zemlje, mnoge europske zemlje, dok u joj Slovenija i Alpe su joj domaća destinacija..

Ljubitelj planina i aktivnosti u prirodi, nesebična prijateljica, altruistična, borac za prava, uporna, detaljna, voljena u društvu, organizarana, empatična, lagana u suradnji, motivator..

Ispred Mountain-fita pokretačica yoga trekinga koji spajaju planinarenje (kretanje u prirodi) i te drevna znanja yoge (asane, pranayame, meditaciju) te suvodič na drugim planinarskim turama.

Irena Švenda Suradnica Mountain-fita


Adhara Centar za ayurvedu i nutricionizam

Željko Novak

Suradnik Mountain Fita

Profesionalni školovani planinski vodič s licencom Saveza gorskih vodiča Hrvatske i međunarodnom UIMLA licencom – International Mountain Leader.

Bavi se visokogorskim planinarenjem, alpinizmom, turnim skijanjem, biciklizmom, ronjenjem, fotografiranjem, vodičkom djelatnošću..

Rođen u Đurđenovcu 1954. g., voditelj skijanja, turistički pratitelj, biciklistički vodič...aktivni član i vodič u više planinarskih društava kroz niz godina

Preko 30 godina organizator i vodič planinarskih izleta i uspona na vrhove po Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Švicarskoj, Italiji, Sloveniji...

Vodio i ispenjao Grossglockner, Matterhorn, Breithorn, Castor,rame Liskama, Monte Rosu..

Vodio kampove i uspone na po planinama Treskavica, Visočica, Prenj, Šar planina, Prokletije, organizator skijanja po Francuskim skijalištima..

Organizator i voditelj mnogih penjačkih, vodičkih, ledenjačkih, planinarskih škola i tečajeva.

Izvrstan prijatelj, ugodan sugovornik, odličan prenosioc znanja, šarmer i zabavljač, vodič i čovjek u kojeg se može pouzdati..

Željko Novak Prijatelj i suradnik Mountain Fita


Željkov uspon na Matterhorn

Danijela Bucić

Suradnica Mountain Fita

Odrasla ispod najveće hrvatske planine Velebit u mjestu Starigrad Paklenica i to je odredilo njen život.

Profesionalni školovani planinski vodič s licencom Saveza Gorskih Vodiča Hrvatske i međunarodnom UIMLA licencom – International Mountain Leader, aktivna članica planinarskog društva Paklenica.

Aktivnim planinarenjem bavi se od 2004 g. i od tada sudjeluje u mnogim treking i trkačkim utrkama kao i u 24 satnim utrkama.

Ima veliko iskustvo u vođenju većih i manjih grupa ljubitelja planina iz cijelog svijeta. Zna i može pokazati lokalni način života kao i gdje se može kušati domaća izvorna kuhinja.

Organizatorica i voditeljica sada već daleko poznate međunarodne utrke po Velebitu – Paklenica Trail kao i prvu vertikalnu utrku Absolute Paklenica.

Voli prirodu i planine kao i druženje s ljudima.

Voli istraživati nove destinacije, voli akciju, sjajna prijateljica i suradnica, odlična organizatorica, vesela, pozitivna, uvijek nasmijana..

Danijela Bucić Suradnica Mountain Fita


Danijela u Paklenici

Filip Zec

Suradnik Mountain Fita

Gorski spašavatelj pri Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja - HGSS. Tehničar za spašavanje na brzim vodama. Život posvetio izučavanju planinarske doktrine.

Filip Zec rođen je 1985. godine u Sisku. Život i rad posvećuje boravku među planinama, stijenama i gorskim visoravnima njegujući ovu strast 20 godina. Vlasnik je tvrtke Gorštak čiji je cilj znanstveni pristup izučavanju planinskih sportova: planinarenja (hiking i trekking), sportskog penjanja, visokogorstva, alpinizma i planinskog skijanja. Ponosni je član Hrvatske gorske službe spašavanja od 2010. godine gdje se školuje kao kandidat za instruktora gorskog spašavanja. Planinski je vodič i licencirani trener sportskog penjanja - nositelj licence je Hrvatska olimpijska akademija. Struku zaokružuje međunarodnom licencom za pružanje prve pomoći u neurbanom području organizacije International Trauma Life Support koju je položio kroz visokokvalitetan sustav školovanja u Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja

U Julijskim Alpama ispenjao nekoliko puta Triglav, Mangart, Špik, Mala Mojstrovka, Prisojnik, na Karavankama Begunjščica, nekoliko alpinističkih uspona zimi i ljeti, turno skijaš..

Fotograf, pisac, ljubitelj prirode i planina, ambiciozan, sjajan prijatelj, borac za pravdu, vrijedan, analitičan, pozitivac, altruista, poduzetan..

Filip Zec Suradnik Mountain Fita-HGSS i trener sportskog penjanja


Filip Zec

Damir Šprljan

Suradnik Mountain Fita

Profesionalni školovani planinski vodič s licencom Saveza gorskih vodiča Hrvatske i međunarodnom UIMLA licencom – International Mountain Leader.

Bavi se visokogorskim planinarenjem, visokogorstvom, vodičkom djelatnošću...

Psihoterapeut školovan u Školi kibernetike i sistemske terapije koja radi pri Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Iako je po završenoj srednjoj tehničkoj školi upisao Strojarski fakultet, otkrio je da njegovo pravo ja leži drugdje pa je promijenio fakultet i studirao pedagogiju i fonetiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Posljednjih šest godina radi u Američkoj međunarodnoj školi u Zagrebu.

Rođen je 1971. godine u Zagrebu a živi u Samoboru. Od školskih dana kampirao je po šumama kao član Izviđačke organizacije, spuštao se u spilje, skakao iz aviona i putovao svijetom ne bi li ga što bolje shvatio.

S iskustvom rada u Hrvatskim i međunarodnim institucijama, u nevladinim organizacijama i državnim školama, rada s djecom i odraslima, sada je stariji i mudriji te u sklopu svojih školskih obveza ali i u svoje slobodno vrijeme obilazi planine i provodi vrijeme u njima.

Fokusiran na mudrost, energiju i ljepotu planina kao i ljudi koje u njima može sresti, obišao je većinu Hrvatskih i Slovenskih planina, dio planina BiH i Talijanskih Dolomita, kao i dijelove austrijskog nacionalnog parka “Hohe Tauern” istražujući planine i time upoznajući sebe.

Damir Šprljan Suradnik Mountain Fita


Damir Šprljan


Kamo dalje?