Nutricionizam

Vrhunski sportaši bez obzira na vrstu sporta kojom se bave, uz pomno planiran trening, idobivaju i precizno planiranu prehranu te suplementaciju od strane nutricionista, a određuju hoće li njihovi rezultati biti vrhunski ili samo prosječni. Upravo tih nekoliko koraka u prehrani i suplementaciji može sportaša značajno razlikovati u uspješnosti izvođenja sportske aktivnosti.

Znanstvene studije pokazale su kako samo male promjene u prehrani sportaša mogu dati značajne pomake u sportskim uspjesima.

  • za profesionalce i rekreativce
  • za djecu sportaše
  • Izrada plana prehrane
  • Izrada plana suplementacije
  • Za fazu treninga, natjecanja i fazu odmora (bez treninga)
prehrana-sportasa-adhara-nutricionizam-zdrava-prehrana-dijeta

Nutricionistički savjeti


PREHRANA SPORTAŠA MOŽE BITI KLJUČNA ZA USPJEH!

Znanstvene studije pokazale su kako samo male promjene u prehrani sportaša mogu dati značajne pomake u sportskim uspjesima.

Sportski napor sagorijeva veliku količinu kalorija i energije koju prate zahtjevi za pravilnim unosom namirnica, posebno proteina, vitamina i minerala. Ipak većina sportaša, čak i profesionalnih tek nakon pada imuniteta, težeg oporavka nakon ozljeda te nakon faze pretreniranosti i smanjenih sportskih performansi, traže stručnu podršku u planiranju prehrane i odabiru suplementacije. Djeca sportaši jedna su od najugroženijih skupina, kod kojih se nepravilnost u prehrani očituje u padu koncentracije u školi, odbijanju treninga, lošijim sportskim rezultatima, mršavljenju te čestim prehladama. Prehrana sportaša, profesionalnih i rekreativnih treba biti pažljivo isplanirana kako ne bi došlo do manjka nutrijenata te kako bi se uz pravilnu prehranu održao potreban stupanj masnoće tijela i poboljšala mišićna masa i tonus, a samim time smanjile mogućnosti ozljeda i dobili bolji rezultati. Cilj je da kroz sve navedeno osim zdravlja, sportaš bude zadovoljniji vlastitim uloženim trudom. Sportaš, trener i nutricionist su tim koji donosi rezultate!